en / nl / sk / be

Davinci rondt met SVn complex IT project in recordtijd af!

29 APRIL 2019 – Een jaar geleden besloot het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) haar volledige midoffice- en backoffice systemen te vernieuwen en daarbij gebruik te gaan maken van de complete Close Suite van Davinci. Vandaag, precies een jaar later, staat alles live. Een spannende en complexe uitdaging voor het team van Davinci en SVn, want het betreft hier niet het IT systeem van een reguliere bank, maar één van een uitvoeringsorganisatie met meer dan 400 verschillende funders die allemaal een eigen verantwoording kennen en afwijkende hypotheek- en leningsvormen.

Met recht was dit voor Davinci één van de meest bijzondere projecten ooit. Niet alleen is het project in recordtijd afgerond, maar voor SVn is er binnen de Close Suite een tweetal nieuwe kern modules ontwikkeld en geïmplementeerd om alle 400 funders, van gemeenten tot overheden tot Rijksoverheid, van online informatie te voorzien van de stand van de door hen beschikbaar gestelde funding. “Daarnaast is het de eerste keer dat Davinci voor één van haar klanten alle onderdelen uit de Close Suite gelijktijdig heeft neergezet”, zegt Michiel van Loef van Davinci. “Dat betekent dat zowel de midoffice als de backoffice zijn geïmplementeerd voor hypotheken en consumptieve kredieten met in totaal meer dan 80.000 dossiers die zijn gemigreerd.”

Ook voor SVn was het een spannend project. “Na jaren van groei liepen wij tegen de grenzen aan van ons leningenbeheersysteem.” Aldus SVn directeur Stella Vos. “We hebben uiteindelijk gekozen voor een grote sprong voorwaarts: alles in één keer vernieuwen op één moment. Voor de kern van ons nieuwe IT-platform maken we gebruik van het Close-platform van Davinci. Ook de speciaal voor SVn ontwikkelde componenten zijn als standaard onderdelen opgenomen binnen het Davinci-platform. De vernieuwing is binnen alle gestelde kaders succesvol verlopen. Een fantastische prestatie!”

Over Close Suite
Davinci wil lenen gemakkelijker maken. Daarvoor hebben we een state-of the-art leningplatform (Close) dat als SaaS oplossing wordt aangeboden in de cloud bij AWS. Close ondersteunt alle beheerprocessen voor hypothecair en consumptief krediet, vanaf de aanvraag tot de laatste betaling. Ons product biedt snelheid, efficiency en optimaal resultaat voor zowel de consument als de kredietverstrekker.