Onze klanten

Wij innoveren

De afgelopen 30 jaar hebben wij binnen diverse branche-initiatieven en voor klanten innovatieve projecten tot een succes gemaakt.

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) behartigt de belangen van de (kandidaat-)notarissen in Nederland, bewaakt de wettelijke beroeps-en gedragsregels en bevordert de kwaliteit van het notariaat. Al meer dan 15 jaar is DAVINCI betrokken bij IT-ontwikkelingen in en rondom het notariaat. Met de KNB als opdrachtgever zijn onze werkzaamheden erop gericht om bedrijfsprocessen voor notariskantoren en ketenpartners zo optimaal mogelijk in te richten door gebruik te maken nieuwe gecentraliseerde ICT-oplossingen. Gedreven vanuit wetgeving en de maatschappij wordt de notaris hierdoor in staat gesteld zekerheid in het digitale rechtsverkeer te bieden door gegevens en documenten veilig digitaal uit te wisselen met consumenten en ketenpartners.

Lees meer

Het DAVINCI-initiatief Elektronische Communicatie Hypotheken (ECH) verzorgt sinds 2003 het digitaliseren en standaardiseren van de communicatie tussen geldverstrekkers en het notariaat. De ECH-berichtstandaard ondersteunt alle stappen in het proces van vestigen en aflossen van hypotheken op snelle, uniforme en veilige wijze. Hierdoor kan efficiënter gewerkt worden, kunnen aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd worden en beschikt men altijd over de actuele status van het zaakdossier. Momenteel maakt een groot deel van de Nederlandse geldverstrekkers en nagenoeg alle notariskantoren gebruik van ECH. De KNB is opdrachtgever van Stichting ECH en DAVINCI is partner bij implementaties (adviseren, testen, certificeren) en verzorgt de directie en het functioneel beheer van de standaard en bijbehorende infrastructuur.

Lees meer

Hypotheken Data Netwerk(HDN) is in 1994 opgericht door DAVINCI. Inmiddels is HDN een coöperatieve vereniging waarvan nagenoeg alle Nederlandse aanbieders van hypotheken en hypotheekgerelateerde producten gebruik maken. Met haar state-of-the-art platform en berichtstandaarden faciliteert HDN standaardisatie in de hypotheek- (en hypotheekgerelateerde product)keten. Dit resulteert voor de gehele markt in een forse besparing op bedrijfskosten, efficiëntere processen en zorgt ervoor dat klanten sneller weten waar zij aan toe zijn. De dagelijkse werkzaamheden rondom bedrijfsvoering, ontwikkeling en beheer van de berichtstandaard en advies aan HDN-gebruikers zijn uitbesteed aan DAVINCI.

Lees meer