en / nl / sk / be

Product Owner bij Davinci: dynamisch en impactvol

"Het onmogelijke mogelijk maken geeft energie!"

Christiaan van der Kloet

Product Owner DocStreet

 

Dynamisch en impactvol, zo omschrijf ik mijn rol als Product Owner bij Davinci. Als Product Owner ben ik verantwoordelijk voor ons product DocStreet. DocStreet is onze oplossing voor geautomatiseerde documentverwerking en wordt ingezet als onderdeel van onze midoffice Close en als losstaand product (voor meer informatie over DocStreet zie kader). 

Spin in het web

Als Product Owner ben ik verantwoordelijk voor de gehele oplossing: van de (door)ontwikkeling van de software, het bepalen welke wijzigingen wel en niet doorgevoerd worden, tot het neerzetten van een visie over de toekomstige documentenwereld. Belangrijk daarbij is dat de oplossing zo goed mogelijk aansluit bij de behoeften van de gebruiker, terwijl tegelijkertijd het generieke karakter van de oplossing bewaard blijft. In mijn rol schakel ik met alle stakeholders; van klanten die onze oplossing gebruiken tot Product Owners van onze midoffice en onze ontwikkelaars en cloudspecialisten in Slowakije. Een veelzijdige rol met veel verantwoordelijkheden, wat het ontzettend leuk maakt! 

Het onmogelijke mogelijk maken

Toen ik zeven jaar geleden bij Davinci begon werd de allereerste versie van het huidige DocStreet ontwikkeld. Sindsdien ben ik betrokken geweest bij deze oplossing en heb ik DocStreet zien ontwikkelen van een specifiek product naar een generieke, brede oplossing die veelvuldig gebruikt wordt, erg gaaf! Wat in de loop der tijd niet veranderd is, is de constante uitdaging die mijn werk biedt: we zijn met complexe dingen bezig. Ik heb al vaak het idee gehad dat het onmogelijk was om een bepaalde klus te klaren. Als het dan wél blijkt te lukken, geeft dat mij heel veel energie! Dat kan natuurlijk alleen door ontzettend goed op elkaar ingespeeld te zijn en allemaal hetzelfde doel voor ogen te hebben; een tevreden klant. De bevestiging van de klant dat we innovatief bezig zijn binnen de markt is voor mij ook belangrijk. Hetgeen wij leveren is vaak onzichtbaar voor de consument, maar het zijn oplossingen die een grote impact hebben op de (financiele) markt en op onze klanten.

Pragmatisch en gepassioneerd

Typisch Davinci? Dat is haar pragmatische aanpak: korte lijnen en snel beslissen. Dat werkt erg prettig en zorgt ervoor dat je in een korte tijd mooie dingen met elkaar kunt neerzetten. Verder vind ik het heel gaaf dat Davinci voorop loopt in de markt en investeert in kansen, ook op ongebruikelijke momenten. Het durven investeren in hetgeen waarin je gelooft is een bewijs van passie en dat vind ik inspirerend.

What’s next?
Momenteel ben ik vooral bezig om ervoor te zorgen dat de robuuste vrachtwagen DocStreet nog robuuster wordt, om zodoende het steeds grootschaligere gebruik te faciliteren. Voor mijn eigen ontwikkeling heb ik geen voor uitgestippeld plan. Binnen Davinci zijn er geen vaste paden en iedereen pakt zijn of haar rol op die past binnen zijn of haar ontwikkeling. We gaan zien welke mooie kansen zich in de toekomst gaan aandienen!  

Voor wat betreft deze blogs: ik draag het stokje over aan collega Gerben Dambrink, Informatie Analist in het consumptief krediet team. Ik ben heel benieuwd wat hem heeft doen besluiten bij Davinci te solliciteren en hoe hem dat inmiddels bevalt.”

Wat is DocStreet?
DocStreet is een geavanceerde SaaS oplossing waarmee documenten uit het krediet- en hypotheekaanvraagproces, automatisch geanalyseerd en verwerkt worden. Met ondersteuning van DocStreet wordt de verwerkingstijd van een hypotheekaanvraag teruggebracht van 20 dagen naar slechts enkele minuten.

Spreekt jou dit aan? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer via https://www.davincigroep.nl/nl/werken-bij

Bekijk vacatures