en / nl / sk / be

Mijn stage bij Davinci: uitdagend en leerzaam

"Bij Davinci krijg je veel verantwoordelijkheid, waardoor je in een korte tijd veel kan leren."

Sitah Sosrosuwarno

Stagiair Marketing en Communicatie

 

Mijn eerste serieuze stage 

Mijn eerste serieuze stage, dat was nog best spannend. Enkele maanden van tevoren ging ik op zoek naar een geschikte stageplek. Daar kwam nog best veel bij kijken. Hoe wist ik wat bij mij past? Hoe wist ik of ik genoeg kon leren? Ik ging er tenslotte gedurende 5 maanden fulltime aan de slag. Na een groot aantal sollicitatiebrieven verstuurd te hebben, werd ik o.a. uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij Davinci, een FinTech organisatie. Misschien niet de meest voor de hand liggende branche, maar mijn eerste indruk tijdens het sollicitatiegesprek was heel goed en het klikte direct! Ik dacht: hier zie ik mijzelf zeker 5 maanden de nodige praktijkervaring opdoen.   

Veelzijdige stage

Februari dit jaar startte mijn stage op de Marketing & Communicatieafdeling van Davinci. Al snel merkte ik dat ik niet werd behandeld als “de stagiair”, maar echt als onderdeel van het bedrijf, erg fijn! Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens mijn stage en een hele leuke tijd gehad bij Davinci. Zo heb ik meegeholpen met de organisatie van de jaarlijkse Inhousedag, gewerkt aan interne en externe communicatie en ik heb een uitgebreid Employer Branding onderzoek gedaan. Dit onderzoek liep gedurende mijn gehele stageperiode en bestond uit deskresearch (o.a. trendanalyse) en fieldresearch (o.a. interne enquêtes en interviews). Uit het onderzoek zijn veel interessante resultaten gekomen die tijdens een brainstormsessie met de Marketing Manager en de HR Manager omgezet zijn in vervolgstappen en een concrete campagne-invulling, onwijs leerzaam!

Prettige bedrijfscultuur

Mijn indruk van Davinci is door mijn stage nog positiever geworden! Je krijgt veel verantwoordelijkheid, waardoor je in een korte tijd veel kan leren. Wat ik erg fijn vond, was dat ik een verschil kon maken: er werd echt wat gedaan met mijn input en bijdrage. Er hangt een hele informele sfeer en iedereen kent elkaar, wat het werk ook heel erg leuk maakt. De stage beviel zo goed, dat ik in de zomerperiode bij Davinci ben blijven werken!


Wil jij ook een uitdagende, leerzame meewerkstage waarin je veel verantwoordelijkheid krijgt? Volg mij dan op als stagiair Marketing & Communicatie en solliciteer via https://www.davincigroep.nl/nl/stagiair-marketing-en-communicatie. Daarnaast hebben we ook andere stageplekken, op het snijvlak van business en ICT. Houd daarvoor onze website en social media in de gaten!

Bekijk vacature